Hoi! Ik ben Mirjam.

In 2014 startte ik na een stage als freelance redacteur in het boekenvak.

Ik begon enthousiast aan het redigeren en corrigeren van manuscripten, maar al snel sloeg de onzekerheid toe.

De maanden ervoor kreeg ik nog feedback op mijn werk, maar vanaf het moment dat ik als freelancer een klus inleverde waren krekels de reactie. (Oké, en een welgemeend ‘dankjewel!’, maar you get the point.)

Gretig zoekend naar houvast volgde ik masterclasses en las ik ontelbaar veel pagina’s vakliteratuur.

Maar de praktische kennis, vaardigheden en begeleiding die ik écht nodig had bleven achter de gesloten deuren van de uitgeverij.

Toen ik na drie jaar freelancen aan de slag kon als bureauredacteur in een loondienstbaan en flinke stappen maakte, zag ik vanaf de ándere kant freelancers worstelen met dezelfde vraagstukken als ik in de jaren ervoor.

En toen dacht ik…

Dat moet anders kunnen.

Het moet toch niet zo ingewikkeld zijn om bijscholing te vinden als je daar behoefte aan hebt?
Een stage kan toch niet de enige mogelijkheid zijn om de kneepjes van het vak te leren en een carrière in het boekenvak van de grond te krijgen?
De selfpubmarkt barst uit z’n voegen, maar er wordt niemand opgeleid om kwaliteit en verkoopbaarheid te kunnen herkennen?

Het licht ging aan toen ik een schrijfcursus volgde en de docent zei:

‘Ik heb de cursus gemaakt waarvan ik wilde dat-ie bestond.’

Dat was wat ik moest doen. Ik had daarvoor zelf ook weer een hoop te leren, o.a. over didactiek en aansprekende werkvormen, en dat ben ik gaan doen bij onderwijskundige en programmaexpert Jette van Duijn. De helft van mijn baan bij de uitgeverij heb ik opgezegd. Nu sta ik met één been binnen en één been buiten de uitgeverij.

Win-win: ik ben op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, en is er ruimte om jou te helpen nóg beter te worden in je vak.

Ik doe niets liever.

Ik was op zoek naar bevestiging om te weten of ik op de goede weg zat. Met deze cursus is dat zeker gelukt! Fijn om daarnaast ook nog heel veel níeuwe dingen te hebben geleerd! 

Joyce van Wees over de cursus 'Zo word jij een kick-ass kinderboekencorrector'

Volg me op Instagram: