ONLINECURSUS


*to increase or raise; contribute to the growth of.

Een zelfstandige onlinecursus waarin je door middel van zeven ondernemerslessen met video’s, een werkboek, praktijkvoorbeelden en templates leert hoe je als freelance redacteur een succesvolle business (uit)bouwt in het boekenvak.

‘Ik heb de cursus ‘Boost je boekenbusiness’ stiekem nooit helemaal afgerond. Niet omdat ik het niet leuk vond, maar puur omdat ik er eigenlijk geen tijd meer voor had. Het ging ineens heel snel allemaal, ik kreeg het al snel zo druk met opdrachten! Nu werk ik bij een uitgeverij, dus zo zie je maar dat er heel veel kan veranderen in een korte tijd!’
Famke Prins

bureauredacteur bij De Crime Compagnie, voorheen freelance tekstcorrector

‘Ik wilde mijn bedrijf graag professionaliseren en had allemaal ideeën in mijn hoofd over hoe dat te doen, en over het uitbreiden en vormgeven van mijn diensten, maar ik kreeg er maar geen lijn in. Het voelde alsof ik ‘maar wat deed’. 

De cursus heeft me ontzettend veel inzicht gegeven in waar ik sta en waar ik naartoe wil. Er zit structuur in, ik weet nu veel beter waar ik op moet focussen en hóé ik mijn bedrijf en waarde naar een hoger plan kan tillen. Dit was de nieuwe ‘kickstart’ die ik nodig had!

Denise Mordang

freelance redacteur

Je bent een positief ingestelde redacteur, persklaarmaker of corrector met een goeie dosis lef.

"

Je hebt een van mijn cursussen afgerond en bent vastbesloten van lezen je werk te maken, en/of je hebt het leukste werk ter wereld allang ontdekt en wilt groeien met je bedrijf.

Dat kan je niet snel genoeg gaan. Je wilt je geld verdienen met het verbeteren van manuscripten en het helpen van auteurs, maar je inbox fungeert nog te vaak als podium voor een krekelconcert. 

Om je heen zie je freelance redacteuren die wél een volle agenda hebben. Steeds vaker slaat de onzekerheid toe. Hoe kan dat? vraag je je af.  Is er wel ruimte voor mij? En: Kloppen mijn tarieven eigenlijk wel? 

DAT GEVOEL KEN IK.

In 2014 startte ik als freelance redacteur.
Ik ‘begon gewoon ergens’, kwam terecht in een bomvolle markt, had maar weinig boekenvakconnecties en zag algauw door de bomen het bos niet meer.

Al mijn vragen vertrouwde ik toe aan Google.
Hoe bepaal je je tarieven?
Wanneer weet je of je prijs omhoog of omlaag moet?
Hoe kom je aan nieuwe klussen?

Maar de zoekmachine gaf geen antwoord op maat. 

In de jaren die volgden las ik ontelbaar veel businessboeken, volgde ik cursussen, leerde en groeide ik in de praktijk, bouwde ik een netwerk op en vond ik de antwoorden die ik zocht.

Nu gun ik jou de shortcut naar die kennis.

Ik vertel je niet alleen wat ik doe en waarom, maar vooral hoe. 

Dit levert de cursus op:

=

Je hebt een duidelijk aanbod ontworpen dat bij jou en je klant past

=

Je weet op welke klanten je je richt en wat hen beweegt

=

Je weet hoe je kunt groeien en jouw plek in de markt kunt claimen

=

Je praat nooit meer over je ‘bedrijfje’, want je neemt jezelf en je bedrijf serieus

=

Je vraagt prijzen die kloppen en goed voelen

=

Je bent zelfverzekerd over je prijsstrategie en weet welke prijsmodellen je kunt inzetten

=

Je houdt ieder kwartaal een beoordelingsgesprek met jezelf, weet precies op welke punten je kunt groeien en welke impact dat heeft op je tarieven

=

Je weet hoe je klanten aan je kunt binden

LESSENOVERZICHT

i

Les 0

Je weet waarom je je business wilt laten groeien en welke mindset ervoor nodig is.

i

Les 1

Je weet welke praktische zaken je moet regelen als je als freelancer in het boekenvak aan de slag wilt.

i

Les 2

Je weet hoe je je uurtarief berekent, hoe je jouw goedvoelende uurtarief bepaalt en hoe je dat omrekent naar een tarief per 1.000 woorden.

i

Les 3

Je kent de verschillen tussen doelgroepen in het boekenvak, weet wie jouw klant of opdrachtgever is en hebt een hitlist opgesteld.

i

Les 4

Je hebt een aanbod ontworpen dat bij jou en je klant past en weet welke prijsmodellen je hiervoor kunt inzetten.

i

Les 5

Je kent jouw toegevoegde waarde en die van je aanbod, weet waar je nog aan kunt werken en welke impact dat heeft op je tarieven. Je hangt passende prijskaartjes aan je aanbod.

i

Les 6

Je kent verschillende strategieën om jouw klanten/opdrachtgevers te bereiken en opdachten te werven. Je weet hoe je zinvol solliciteert en begrijpt het nut van profileren, vindbaar en zichtbaar zijn.

i

Les 7

Je weet hoe je klanten aan je bindt en daarmee  continuïteit en rust in je business brengt. 

Hoe ziet dat eruit?

Je volgt de cursus in mijn onlineacademie studio folio.
Je vindt er videolessen, templates en een werkboek dat digitaal invulbaar is.

Op de Q&A-pagina in de academie beantwoord ik tweewekelijks een ingezonden casus van een cursist.
Deze cursus bevat geen een-op-eenbegeleiding.


IS DAT ECHT IETS VOOR MIJ?

De cursus past bij jou als je meerdere van onderstaande punten met een volmondig ‘ja!’ kunt beantwoorden.

=

Je bent een startende freelance redacteur, of je hebt een paar jaar ervaring maar werkt grotendeels op basis van uurtje-factuurtje

=

Je houdt niet van aanmodderen en bent bereid om jezelf en je bedrijf flink onder de loep te nemen

=

Je vindt het superbelangrijk om te doen wat je leuk vindt, luistert naar dat gevoel en durft vanuit daar strategische keuzes te maken

=

Je wilt leren over marketing en sales, toegespitst op ondernemen in het boekenvak

=

Je twijfelt over je tarief en durft dat niet te verhogen, bang om jezelf uit de markt te prijzen

=

Je houdt van zelfstandig werken en hebt de discipline om een cursus op eigen kracht uit te spelen

‘Twee aspecten van de cursus sprongen er voor mij uit: de ervaringen van Mirjam zelf in het vak, en het bepalen van je waarde. Dit laatste was voor mij, hoewel eigenlijk gewoon iets zakelijks (je plakt een prijskaartje op je werk), een belangrijke stap. Je gaat beseffen wat jouw kennis waard is, en dat die voor anderen van toegevoegde waarde kan zijn. En dat is een mooie uitgangspositie om je bedrijf te beginnen of verder te ontwikkelen!’

Deborah van der Vliet

freelance redacteur en eigenaar Elkedageenprentenboek.nl en Boekielezen.nl

Jouw cursussen bevatten alles wat ik had willen weten toen ik begon, maar doordat ik ze als ervaren redacteur doe geven ze me juist inzicht in wat ik kan verbeteren. Dat maakt ze misschien wel nog waardevoller. Daardoor kan ik me echt verder ontwikkelen en daar was ik naar op zoek. Dankzij deze cursus weet ik wat ik op mijn website moet zetten, hoe ik mijn bedrijf kan ontwikkelen en nu eindelijk eens mijn droomuitgeverijen benaderen.
Tess van den Heuvel

freelance redacteur

‘Dankjewel voor alle inzichten en kennis die ik door deze cursus heb opgedaan. Fijn om zo steeds meer wegwijs te worden in de boekenwereld. Ik vond het heel nuttig om meer te leren over het bepalen van mijn tarief en na te denken over wat mijn toegevoegde waarde is. Het Excel-template voor urenregistratie was voor mij ook heel handig om inzicht te krijgen in hoeveel woorden ik verwerk voor verschillende type boeken en werkzaamheden.’

Daniëlle Kornet-van der Aa

freelance redacteur

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt per direct aan de slag! Dit krijg je allemaal:

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de cursus?

Ga uit van ongeveer 15 uur.
Bij deze cursus kun je per direct aan de slag in jouw eigen tempo. Er is geen start- of sluitdatum. Je hebt onbeperkt toegang, ook als de cursus wordt geüpdatet met nieuw materiaal. 

Hoe kan ik de cursus volgen?

De cursus is te volgen in mijn onlineacademie: studio folio. Je krijgt na je aanmelding een mail met je inloggegevens.

In de onlineacademie vind je videolessen en een werkboek dat digitaal invulbaar is.

Hoe kan ik deze cursus kopen?

Je schrijft je in, je betaalt via Mollie en ontvangt een factuur. Ben je ondernemer? Dan kun je de factuur afschrijven als bedrijfskosten.

Is deze cursus alleen geschikt als je met kinderboeken werkt of wilt werken?

Nee, de cursus is geschikt voor iedereen die op professionele wijze van lezen zijn of haar werk wil maken. Waar de andere cursussen van studio folio zijn toegespitst op kinderboeken, zijn de strategieën in deze cursus algemeen toepasbaar, in welk genre je ook actief bent of wilt zijn.

Heb ik hier ook iets aan als ik met selfpubbers werk of wil werken?

Jazeker! De cursus maakt je bekend met allerlei opdrachtgevers in het boekenvak, niet alleen met uitgeverijen. Jij kiest jouw klant en stemt je aanbod erop af.

Is deze cursus alleen geschikt voor freelance redacteuren?

De cursus is geschikt voor alle tekstprofessionals in het boekenvak, dus ook voor persklaarmakers en correctoren. Als je als freelance redacteur in een andere branche werkt, zoals de tijdschriften- of tv-wereld, is slechts een deel van de lesstof relevant. Neem in dat geval contact met me op, dan kijken we samen of er voldoende aansluiting is.

Zit er een-op-eenbegeleiding in de cursus?

Nee, deze cursus is zonder een-op-eenbegeleiding. Ik geef je tools, tips en inspiratie, en jij kiest wat daarvan je wilt meenemen. Daarmee spoor ik je aan om je netwerk uit te bouwen en je met andere vakgenoten te verbinden buiten deze cursus. Dat is duurzamer op de lange termijn.
Wat ik wel aanbied is de mogelijkheid om een vraag of casus in te brengen. Tweewekelijks update ik de Q&A-pagina in de onlineacademie waarin ik een van de inzendingen (geanonimiseerd) beantwoord. Zo kun je van elkaar leren.

Mijn vraag staat hier niet tussen! Wat nu?

Stuur me een mailtje. Ik help je graag!

ONLINECURSUS


*to increase or raise; contribute to the growth of.