ONLINECURSUS


*to increase or raise; contribute to the growth of.

Aan het eind van deze opleiding heb je een booming businessplan geschreven om een succesvol bedrijf in het boekenvak mee op- of uit te bouwen, en een plan van aanpak gemaakt om het te implementeren. 

‘Ik heb de cursus ‘Boost je boekenbusiness’ stiekem nooit helemaal afgerond. Niet omdat ik het niet leuk vond, maar puur omdat ik er eigenlijk geen tijd meer voor had. Het ging ineens heel snel allemaal, ik kreeg het al snel zo druk met opdrachten! Nu werk ik bij een uitgeverij, dus zo zie je maar dat er heel veel kan veranderen in een korte tijd!’
Famke Prins

bureauredacteur bij Volt, voorheen freelance tekstcorrector

‘Ik wilde mijn bedrijf graag professionaliseren en had allemaal ideeën in mijn hoofd over hoe dat te doen, en over het uitbreiden en vormgeven van mijn diensten, maar ik kreeg er maar geen lijn in. Het voelde alsof ik ‘maar wat deed’. 

De cursus heeft me ontzettend veel inzicht gegeven in waar ik sta en waar ik naartoe wil. Er zit structuur in, ik weet nu veel beter waar ik op moet focussen en hóé ik mijn bedrijf en waarde naar een hoger plan kan tillen. Dit was de nieuwe ‘kickstart’ die ik nodig had!

Denise Mordang

freelance redacteur

Is dat iets voor mij?

Deze onlinecursus is geschikt als een van onderstaande situaties herkenbaar voor je is.

"

Startende redacteur, persklaarmaker of corrector

In het afgelopen jaar schreef je je bedrijf in bij de KvK en startte je in het boekenvak. Exciting! Maar wat komt er ook veel bij kijken… 

Je hebt je eerste klussen inmiddels gedaan, maar je bedrijf loopt nog niet zoals je zou willen. Daar word je onzeker van. Je vindt het lastig om de markt te doorzien en hebt geen idee waar je op moet focussen om je bedrijf te laten groeien. Iedere maand is er die onrust. Zouden er genoeg opdrachten binnenkomen? Moet je er niet een baan bij zoeken? Iets compleet anders gaan doen? 

Je beseft dat goed zijn in je vak, je niet per se een goede ondernemer maakt. En je hebt geen kaas gegeten van marketing en sales. Alles wat daarmee te maken heeft vind je eigenlijk ook best spannend. Zichtbaar zijn? Acquisitie doen? En hoe bepaal je je tarieven? 

"

Redacteur, persklaarmaker of corrector in overgangsfase

Je werkt als redacteur, persklaarmaker of corrector en hebt klanten, maar zou jezelf geen zakelijk type noemen. Laat jou maar gewoon je redactiewerk doen.

Toch merk je steeds vaker dat je je gejaagd voelt. Je leeft van deadline naar deadline en maakt veel uren. Ooit begon je voor jezelf om meer vrijheid te ervaren, maar nu ben je regelmatig ’s avonds nog druk om deadlines te halen. Tegelijkertijd kan je omzet zo veel beter. 

Daar ben je klaar mee. Je weet wat je waard bent, maar ziet dat niet terug op je bankrekening. Je wilt meer rust, overzicht en ruimte in je agenda. En je hebt zin om voor eens en voor altijd een vernieuwend fundament te leggen onder je bedrijf en het slim(mer) en strategischer in te richten. Maar waar je dan begint? 

DAT GEVOEL KEN IK.

In 2014 startte ik als freelance redacteur.
Ik ‘begon gewoon ergens’, kwam terecht in een bomvolle markt, had maar weinig boekenvakconnecties en zag algauw door de bomen het bos niet meer.

Al mijn vragen vertrouwde ik toe aan Google.
Hoe bepaal je je tarieven?
Hoe onderhandel je met opdrachtgevers?
Wanneer weet je of je prijs omhoog of omlaag moet?
Hoe kom je aan nieuwe klanten en klussen? 
Hoe kun je meer verdienen met redactiewerk?
Wat zet je op je website?

Maar de zoekmachine gaf geen antwoord op maat.

In de jaren die volgden las ik ontelbaar veel businessboeken, investeerde ik in cursussen, leerde en groeide ik in de praktijk, bouwde ik een netwerk op en vond ik de antwoorden die ik zocht.

Het bleek niet ingewikkeld. Ondernemen is gewoon een spel. En als je de spelregels kent, helpt dat enorm om je boekenbusiness een boost te geven.

In deze cursus gun ik jou de shortcut naar die kennis.

Ik vertel je niet alleen wat ik doe, deed en waarom, maar vooral hoe. 

Dit levert de cursus op:

=

Je hebt een booming businessplan geschreven: er ligt een stevig fundament onder je bedrijf

=

Je hebt je omzetdoel bepaald en weet wat ervoor nodig is om dat te bereiken

=

Je hebt op strategische wijze gekozen op welke klant(en) je je richt

=

Je hebt een onweerstaanbaar, eigen aanbod gemaakt voor je klant, los van standaarddiensten en standaardtarieven

=

Je werkt niet (enkel) meer op basis van woordtarief en uur-factuur, maar zet (ook) andere verdienmodellen in

=

Je kent de waarde van je aanbod en hebt er passende prijskaartjes op geplakt

=

Je praat nooit meer over je ‘bedrijfje’, want je neemt jezelf en je bedrijf serieus

=

Je hebt een plan van aanpak om je omzetdoel te behalen, kent verschillende marketingstrategieën en weet welke jij gaat inzetten

=

Je houdt ieder kwartaal een beoordelingsgesprek met jezelf, weet precies op welke punten je kunt groeien en welke impact dat heeft op je tarieven

In deze podcast-masterclass vertel ik je er meer over.

LESSENOVERZICHT

i

MODULE 0

Je hebt inzicht in wat deze cursus van je vraagt en hebt daar ruimte en tijd voor ingepland. Je hebt in kaart gebracht wat een succesvol bedrijf voor jou betekent.

i

MODULE 1

Je hebt je omzetdoel bepaald en hebt het omgerekend naar een uur- en woordtarief.

i

module 2

Je hebt op strategische wijze je ideale klant(en) gekozen en weet precies op wie je je richt met je bedrijf.

i

module 3

Je hebt een onweerstaanbaar aanbod gemaakt voor je klant, los van standaarddiensten, weet hoe je een simpel onlineproduct maakt en verkoopt en combineert verschillende verdienmodellen in je bedrijf.

CHECK-IN-CALL

We bespreken je keuzes en plannen 1:1 via Zoom en scherpen ze aan waar nodig. Zo kun je met een gerust gevoel met de volgende drie modules aan de slag.

i

module 4

Je weet hoe je kunt aantonen wat de waarde is van je aanbod, bent in staat je eigen kennis en kunde op waarde te schatten en hebt passende prijskaartjes geplakt op je aanbod.

i

module 5

Je hebt een plan van aanpak gemaakt om je omzetdoel te behalen, kent verschillende marketingstrategieën en weet welke jij gaat inzetten.

i

MODULE 6

Je hebt je businessplan overzichtelijk op één A4 gezet en hebt een gameplan voor de komende zes maanden.

CHECK-OUT-CALL

We bespreken je businessplan en je kunt laatste, aanvullende vragen stellen, zodat je met zelfvertrouwen de cursus afsluit, klaar om alles te implementeren in je bedrijf!

Hoe ziet dat eruit?

Je volgt de cursus in mijn onlineacademie studio folio.
Je vindt er videolessen, checklists, templates en een werkboek dat digitaal invulbaar is.


IS DAT ECHT IETS VOOR MIJ?

De cursus past bij jou als je meerdere van onderstaande punten met een volmondig ‘ja!’ kunt beantwoorden.

=

Je houdt niet van aanmodderen en bent bereid om jezelf en je bedrijf flink onder de loep te nemen

=

Je bent positief-kritisch, open-minded en houdt van vernieuwing

=

Je vindt het superbelangrijk om te doen wat je leuk vindt, luistert naar dat gevoel en durft vanuit daar strategische keuzes te maken

=

Je voelt de bereidheid om je niet enkel te richten op uitgeverijen, maar ook op schrijvers

=

Je wilt leren over marketing en sales, toegespitst op ondernemen in het boekenvak

=

Je houdt van zelfstandig werken en hebt de discipline om een cursus op eigen kracht te volgen en de inzichten in je bedrijf te implementeren

‘Twee aspecten van de cursus sprongen er voor mij uit: de ervaringen van Mirjam zelf in het vak, en het bepalen van je waarde. Dit laatste was voor mij, hoewel eigenlijk gewoon iets zakelijks (je plakt een prijskaartje op je werk), een belangrijke stap. Je gaat beseffen wat jouw kennis waard is, en dat die voor anderen van toegevoegde waarde kan zijn. En dat is een mooie uitgangspositie om je bedrijf te beginnen of verder te ontwikkelen!’

Deborah van der Vliet

freelance redacteur en eigenaar Elkedageenprentenboek.nl en Boekielezen.nl

‘Jouw cursussen bevatten alles wat ik had willen weten toen ik begon, maar doordat ik ze als ervaren redacteur doe geven ze me juist inzicht in wat ik kan verbeteren. Dat maakt ze misschien wel nog waardevoller. Daardoor kan ik me echt verder ontwikkelen en daar was ik naar op zoek. Dankzij deze cursus weet ik wat ik op mijn website moet zetten, hoe ik mijn bedrijf kan ontwikkelen en nu eindelijk eens mijn droomuitgeverijen benaderen.
Tess van den Heuvel

freelance redacteur

‘Dankjewel voor alle inzichten en kennis die ik door deze cursus heb opgedaan. Fijn om zo steeds meer wegwijs te worden in de boekenwereld. Ik vond het heel nuttig om meer te leren over het bepalen van mijn tarief en na te denken over wat mijn toegevoegde waarde is. Het Excel-template voor urenregistratie was voor mij ook heel handig om inzicht te krijgen in hoeveel woorden ik verwerk voor verschillende type boeken en werkzaamheden.’

Daniëlle Kornet-van der Aa

freelance redacteur

Wanneer kan ik beginnen?

Om persoonlijke aandacht en feedback op maat te kunnen garanderen begeleid ik max. 20 cursisten. 

Op dit moment zit de cursus vol.
Wil je automatisch een seintje ontvangen wanneer er weer plek is? 
Schrijf je vrijblijvend in voor de wachtlijst. Meestal is er binnen 4-8 weken weer ruimte.

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de cursus?

Ga uit van ongeveer 15-20 uur voor het volgen van de cursus en het schrijven van je businessplan.

Er verandert natuurlijk met name iets wanneer je de inzichten implementeert in je bedrijf. Hoeveel tijd je daarin investeert, is aan jou.

Hoe kan ik de cursus volgen?

De cursus is te volgen in mijn onlineacademie: studio folio. Je krijgt na je aanmelding een mail met je inloggegevens.

In de onlineacademie vind je videolessen en een werkboek dat digitaal invulbaar is.

Hoe kan ik deze cursus kopen?

Je schrijft je in, je betaalt via Mollie en ontvangt een factuur. 

Heb ik hier ook iets aan als ik met selfpubbers werk of wil werken?

Jazeker! De cursus maakt je bekend met allerlei opdrachtgevers in het boekenvak, niet alleen met uitgeverijen. Jij kiest jouw klant en stemt je aanbod erop af.

Is deze cursus alleen geschikt voor freelance redacteuren?

De cursus is geschikt voor alle tekstprofessionals in het boekenvak, dus ook voor persklaarmakers en correctoren. Als je als freelance redacteur in een andere branche werkt, zoals de tijdschriften- of tv-wereld, is slechts een deel van de lesstof relevant. Neem in dat geval contact met me op, dan kijken we samen of er voldoende aansluiting is.

Zit er een-op-eenbegeleiding in de cursus?

Ja, je mag me onbeperkt mailen bij vragen, en er zijn twee 1:1-calls van 45 minuten inbegrepen bij de cursus. Niets is verplicht, jij kiest zelf wat je nodig hebt.

Mijn vraag staat hier niet tussen! Wat nu?

Stuur me een mailtje. Ik help je graag!

ONLINECURSUS


*to increase or raise; contribute to the growth of.