‘Ik ben hierdoor een stuk wijzer geworden! Wat een goede tips staan erin.’

Ingrid van den Hoek

GRATIS E-BOOK

in 10 stappen naar een succesvolle business
in het boekenvak

N

32 pagina’s bomvol inspiratie

N

+ overzichtelijke roadmap om jouw next steps te bepalen

Je bent een boekenwurm en een taalfanaat.  

‘Kun jij mijn tekst nakijken?’ is een vraag die je vaak gesteld wordt, en dat doe je met liefde. Sterker nog: dan ben je op je best. Je vindt het leuk om te helpen, heerlijk om gefocust te werken en geniet ervan je onder te dompelen in verschillende werelden. Het voelt als een win-win. Geen werk, maar hobby. 

Je denkt wel eens: Daar wil ik meer mee doen. Je bent dol op lezen en hebt je misschien zelfs al eens georiënteerd op een baan in het boekenvak, maar je ziet niet waar je dan zou moeten beginnen. Of misschien heb je zelfs al een paar stappen gezet, maar voelt het alsof je maar wat aanrommelt. Het blijft bij een gedachte. Een droom. Een idee. Van lezen je werk maken voelt onhaalbaar.

Wat je mist is iemand die de ruis weghaalt, je aan de hand neemt en je laat zien hoe het wél kan, of je nu aan het begin staat of al wat ervaring hebt. Die je zo efficiënt mogelijk laat zien waar je staat, waar je naartoe kunt, en hoe je daar komt.

Dat is wat je vindt in mijn gratis e-book: een heldere en overzichtelijke roadmap waarmee je eenvoudig jouw volgende stap bepaalt en in actie komt, zodat je kunt gaan leven van lezen.  

Na het lezen van dit e-book weet jij:

N

Welke eigenschappen je nodig hebt om van lezen te kunnen leven. Spoileralert: geen studie Nederlands.

N

Wat de nummer 1-reden is waarom veel freelance redacteuren binnen één jaar al stoppen (en hoe jij ervoor zorgt dat je daar niet bij hoort). 

N

Waarom perfectionisme in dit vak een vloek en een zegen is, en wat de kunst van correctiewerk inhoudt.

N

Hoe je start in het boekenvak, een bedrijfsnaam kiest en dat vooral niet te ingewikkeld maakt.

N

Wat het nut is van kiezen, nichen en experimenteren.

N

Hoe je zorgt voor meerdere inkomstenstromen en verschillende prijsmodellen.

N

Welke impact je klant, aanbod en toegevoegde waarde heeft op een passend prijskaartje. 

N

Hoe je aan klussen komt, en in hoeverre online zichtbaarheid daar een rol in speelt.

N

Wat maakt dat klanten bij je terugkomen.

N

Waarom het hebben van een bedrijf een groot voordeel is als je je wilt laten bijscholen.

‘In één woord: inspirerend! Ik ga er gewoon voor!’
Maria Koskamp

taal- en leesconsulent, tekstcorrector

Hoi! Ik ben Mirjam.

Ik help freelance redacteuren om met plezier, zelfvertrouwen en strategie te kunnen leven van lezen.

Acht jaar geleden begon mijn avontuur als redacteur met een stage. Ik verhuisde ervoor van het noorden naar het midden van het land, want daar zaten de grote uitgeverijen, en een stage was de enige manier om de praktische vaardigheden te leren die ik nodig had. Vreemd, vond ik toen al, omdat het vak drijft op freelancers. Toch was het boekenvak voor de buitenwereld bepaald geen open boek.

Dat ondervond ik ook in de jaren erna, toen ik bijscholing zocht en dat nergens kon vinden. Pas toen ik de kans kreeg om weer tijdelijk intern bij een uitgeverij te gaan werken, eerst als marketeer, en daarna als bureauredacteur, voelde ik me met die ervaring een volleerd redacteur en kon ik dat ook uitdragen. Daarna ging het hard met mijn bedrijf.

En toen dacht ik: Dit gun ik anderen ook, zo’n gevoel van joy en voldoening uit je baan halen. Ik bundelde al mijn praktische kennis in toegankelijke onlinecursussen die je alle professionele vaardigheden bijbrengen die je nodig hebt om van lezen je werk te maken. Of je nu met niks begint of al een paar jaar ervaring hebt en wilt bijscholen.

Omdat ik vind dat elk verhaal een goede redacteur verdient. Omdat het vak in rap tempo verandert, de selfpubmarkt uit z’n voegen barst, en er te weinig mensen gedegen worden opgeleid om kwaliteit en verkoopbaarheid te herkennen en vergroten. En omdat ik geloof dat er meer dan voldoende ruimte is voor wie droomt van een baan in het boekenvak.

Dus ook voor jou.

GRATIS E-BOOK