onlineacademie

studio folio

Ga zelfstandig aan de slag en bouw een succesvol bedrijf als redacteur in het boekenvak

Je kunt nog zo goed zijn in spelling en grammatica, maar daarmee alleen red je het niet als je wilt leven van lezen.

Sleutelen aan een manuscript is een verhaal apart. Hoe beoordeel je of lezers geboeid blijven? Hoe verbeter je de tekst van een schrijver, en hoe sterk mag je ingrijpen in de verschillende redactiefases van manuscript tot gedrukt boek?

En als je een bedrijf wilt runnen als freelance redacteur, wat is daar dan voor nodig? Hoe bepaal je je tarieven? Hoe kom je aan (meer) klussen? Moet je daarvoor 24/7 online zichtbaar zijn? 

studio folio is de enige onlineacademie in Nederland waar je alle professionele, high-level tools en insider tips en trucs vindt om zelfstandig een succesvol bedrijf op te bouwen als redacteur in het boekenvak. Je leert er specifieke kennis door middel van oefenmateriaal en ervaringen uit de beroepspraktijk.

Geen lesjes spelling en grammatica. Dat kun je wel. Taal is echt he-le-maal jouw ding. Maar je voelt dat er meer in je zit. Je wilt groeien en je talent verzilveren in fantastisch leuk werk.

Dan zit je hier goed.

Cursusaanbod

Twijfel je waar te beginnen? Download mijn gratis e-book, daarin vind je een roadmap.

Maak laagdrempelig kennis met het boekenvak en krijg inzicht en een conceet actieplan om je vervolgstappen te bepalen.

Ontplooi je correctievaardigheden en leer hoe je met rust, strategie en zelfvertrouwen aan de
slag kunt als corrector van zetproeven.

Ontdek hoe je een manuscript of vertaling grondig controleert en verbetert als resultaatgerichte en nauwkeurige persklaarmaker.

Bepaal je tarieven, ontwerp een aanbod dat bij jou en je klant past, leer over prijsmodellen en -strategieën en zorg ervoor dat je kunt leven van lezen.

Toe aan een volgende stap in je bedrijf? Check mijn 1:1-mentorship en groei uit tot redacteur-entrepreneur.

zo werkt het:

=

Je schrijft je in voor de cursus die je wilt volgen. Binnen vijf minuten krijg je per mail de factuur en je inloggegevens voor de onlineacademie toegestuurd.
Je kunt direct aan de slag.

=

Je volgt de cursus in een hoogwaardige leeromgeving op de website van studio folio. Kan zowel op je pc als via je telefoon.

=

In de leeromgeving download je een vrolijk vormgegeven werkboek met oefeningen uit de beroepspraktijk en talloze praktische tips die je direct kunt toepasssen.

=

Iedere module bevat 100% enthousiasmerende, effectieve en korte videolessen.

=

Er zijn antwoordmodellen beschikbaar om je werk zelfstandig bij te sturen.

=

Je krijgt een halfjaar toegang tot de lesstof en volgt de cursus op je eigen tempo.

=

Je mag onbeperkt vragen stellen per mail.